Hoppa till huvudinnehåll

23.7 Rötmånad, marknadsföring i sociala medier och svenska läkare

Birger Blomqvist och Lena Selén.
Birger Blomqvist och Lena Selén. Birger Blomqvist och Lena Selén. Bild: YLE/Marica Hildén måndagssnackare

Birger Blomqvist och Lena Selén diskuterade eurokrisen och stödet till Spanien. Fega politiker och ohederliga banker är orsaken till krisen, anser Lena Selén.

Birger Blomqvist frågar sig bakgrunden och sanningsenigheten bakom rötmånaden och de båda måndagssnackarna var oeniga om hur mycket internet och sociala medier ska användas för marknadsföring och informationsspridning.

Även de svenska läkarvikarierna som jobbar på hälsocentraler runt om i Västnyland under sommaren väckte åsikter hos de båda måndagssnackarna.

 • Här rivs hotell Hamburger Börs i Åbo centrum

  Se videon från byggarbetsplatsen då väggar rivs.

  Just nu rivs det stora hotellet Hamburger Börs alldeles intill Salutorget i Åbo centrum. Det är ett jätteprojekt som kräver precision. Snart ska ett nytt hotell ersätta det gamla som blev klart 1979. Se video då väggar rivs.

 • Nyhetsquiz: 5G, regnskog som brinner och nya regler på Instagram

  En frågesport till dig som vill testa din nyhetskunskap

  Här kommer veckans nyhetsquiz med nyheter från både Finland och resten av världen. Hur bra koll har du på nyhetsläget? I det här quizet ställer vi frågor på nyheter som Svenska Yle rapporterat om under veckan.

 • Skulle du ta på dig ett armband med texten “feminist”?

  Vad är en feminist? F-ordet väcker debatt.

  I serien F-ordet försöker Ulrikke Falch, känd från tv-serien Skam, få en hel skola att bli feminister genom att dela ut armband till de som står på hennes sida. Den provocerande serien väcker debatt.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland