Hoppa till huvudinnehåll

Regn stör inte campare

Det är många som vill slå läger i Rastböle trots regniga dagar. Bild: YLE Fanny Fröman campingplats

Trots det dåliga sommarvädret har det varit fullt på campingplatsen i Rastböle sedan midsommar. Annika Sivén som är receptionist på campingplatsen berättar att de vissa dagar inte kan ta emot alla som vill in på området.

De flesta har planerat sina semesterresor flera månader i förväg och kommer därför till Rastböle trots att det regnar. Vissa åker hem tidigare än planerat på grund av regnet, men speciellt husvagnsplatserna är ändå ständigt upptagna.

Då området blivit fullt är man tvungen att instruera turisterna till det närmaste campingområdet som ligger över på över 30 kilometers avstånd i Oitans i Esbo. Både i Esbo och i kranskommunerna Träskända och Vichtis finns det lediga platser på campingområdena.

Rastböle populärast

- Majoriteten av dem som vill besöka Helsingfors slår läger i Rastböle. Vi ligger vid havsstranden och har ypperliga metroförbindelser till centrum. Från de övriga campingplatserna i huvudstadsregionen är det svårare att ta sig till de olika turistmålen, , säger Annika Sivén.

I Rastböle finns det sammanlagt 200 platser för husvagnar, 85 tältplatser och ett 20-tal stugor. Som bäst rör sig nästan 400 personer i området. Annika Sivén rekommenderar att man bokar en plats några dagar i förväg ifall man vill slå läger i Rastböle.

Läs också