Hoppa till huvudinnehåll

Varuhusets arabiska välkomnande var skrivet baklänges

Bild: Lehtikuva / Timo Jaakonaho stratford

Ett varuhus nära den olympiska parken i London tvingades dra in sina reklamskyltar och t-shirts för anställda. Den arabiska texten som skulle välkomna turister och deltagare önskade i stället "nemmokläV", skriver BBC.

Ett varuhus vid Westfield Stratford som ska betjäna OS-turister ville välkomna arabiska gäster på deras modersmål. Varuhuset tvingades ändå dra in sina välkomnande skyltar när det uppdagades att texten var skriven bak och fram.

Förutom att texten var skriven baklänges, var inte bokstäverna anslutna på det sätt som arabisk text brukar vara. Den svenska motsvarigheten till misstaget skulle vara att skriva "N E M M O K L Ä V" i stället för "Välkommen".

Tidigare skrev också tågföretaget First Capital Connect en påminnelse om att vakta sina väskor på arabiska baklänges.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes