Hoppa till huvudinnehåll

Tolkisvägen i Borgå stängs för trafik i en vecka

Vägarbete
Vägarbete Bild: Yle/ Nora Engström vägarbete

Tolkisvägen i Borgå stängs på måndag kl 8 av för trafik på grund av vägarbete. Trafiken stängs på avsnittet mellan Näsevägen och Alexandersbågen. Trafiken dirigeras med skyltar till en omväg via Gammelbackavägen och Alexandersbågen.

Fordonstrafik från Tolkishållet dirigeras via Alexandersbågen -Magnus Erikssonsgatan - Västra Mannerheimleden, det är en omväg på ca 1,2 km. Från Västra Mannerheimleden leds fordonstrafiken till Näsevägen- Gammelbackavägen, omvägen ä ca 1,5 km.

Ytmaterialet i Näse gångtunnel ska förnyas, medan arbetet pågår kan lätt trafik passera under bron som normalt. Arbetet ska vara klart till den 6 augusti då Tolkisvägen öppnas för trafik igen.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland