Hoppa till huvudinnehåll

Första dopningsfallet vid OS

Hysen Pulaku fast för dopning i London-OS.
Pulaku kastas ut ur OS. Hysen Pulaku fast för dopning i London-OS. Bild: EPA/EtienneLaurent/AllOverPress pulaku

Tyngdlyftaren Hysen Pulaku kastas ut från de olympiska spelen i London på grund av dopning. Den 19-årige albanen Pulakus tester visade spår av steroidanvändning.

IOK uppger att Pulakus positiva dopningstest härstammade från den 23 juli i London. Före OS åkte två turkiska tyngdlyftare fast för dopning.

- Naturligtvis är det alltid ledsamt då en idrottare blir fast. Vi hoppas att undvika fler fall vid OS, men budskapet från vår sida är klart: Fuskar du så tar vi fast dig, säger IOK-informatören Mark Adams.

Den avstängde Pulaku skulle ha tävlat i 77 kg klassen.

Läs också

Nyligen publicerat - OS i London 2012

 • Sverige föll i OS-finalen

  De svenska handbollsherrarna förlorade OS-finalen mot Frankrike med ett mål. Sverige firar handbollssilver i OS igen efter en paus på tolv år.

 • USA härskar i basket

  USA försvarade sin OS-titel i herrbasket då man besegrade Spanien i finalen i London med 107-100.

 • Ryssland vann guld i volleyboll

  Rysslands herrar har vunnit OS-guld i volleyboll. Ryssarna vände ett 0-2 underläge till en 3-2 seger mot Brasilien i söndagens final.

 • Maratonguldet till Uganda

  Stephen Kiprotich från Uganda vann OS-guld på maraton med tiden 2.08,01. Jussi Utriainen kom i mål på 69:e plats.

 • Åska stör PGA-mästerskapen

  Den tredje rundan av PGA-mästerskapen i golf avbröts på grund av åska. Arrangörerna stoppade tävlingen då fortfarande 26 spelare var ute på banan.

 • Vad blir kvar efter OS?

  Då OS-elden slocknat och OS i London avslutats efter två veckor av segrar och nederlag inleds den brittiska regeringens och arrangörernas största utmaning sedan OS. Det är nu som löftena om nya arbetsplatser och hem för tusentals personer ska förverkligas.

 • Norsk handbollsfest i London

  De norska handbollsdamerna pallade för favorittrycket i OS-finalen mot Monenegro. Norge vann finaldrabbningen med 26-23.

 • Jamaica löpte världsrekord

  Jamaicas stafettlag spräckte 37 sekunders gränsen som första lag någonsin på 4x100 meter. De ryska damerna kammade hem två guld under lördagskvällens friidrottspass på olympiastadion i London.