Hoppa till huvudinnehåll

Jämnbra av Kanerva och Lind


Emma Kanerva på hästen Spirit noterade poängen 70,395 i Grand Prix vid OS i London medan Mikaela Lindh fick upp poängen 70,745 på Mas Guapo.

Lindh och hästen Mas Guapo var alltså ett strå vassare än Kanerva, och finländarna ligger på elfte och tolfte plats i sammandraget.

Dressyren inleds med två dagars kvaltävlingar och Lindhs och Kanervas fortsatta öde vid OS klarnar först under fredagen.

Då blir det klart ifall hon går vidare till nästa skede i tävlingen, den så kallade Grand Prix Special.

Tysken Carl Hester på hästen Uthopia leder tävlingen på poängen 77,720.

Totalt 50 deltagare är med i tävlingen - samtliga ryttare från de sju främsta lagen går vidare till Grand Prix Special tillsammans med de 11 främsta ryttarna från nationer som inte deltar i lagtävlingen.

Tävlingarna i dressyr avgörs i Greenwich Park.

Läs också

Nyligen publicerat - OS i London 2012

 • Sverige föll i OS-finalen

  De svenska handbollsherrarna förlorade OS-finalen mot Frankrike med ett mål. Sverige firar handbollssilver i OS igen efter en paus på tolv år.

 • USA härskar i basket

  USA försvarade sin OS-titel i herrbasket då man besegrade Spanien i finalen i London med 107-100.

 • Ryssland vann guld i volleyboll

  Rysslands herrar har vunnit OS-guld i volleyboll. Ryssarna vände ett 0-2 underläge till en 3-2 seger mot Brasilien i söndagens final.

 • Maratonguldet till Uganda

  Stephen Kiprotich från Uganda vann OS-guld på maraton med tiden 2.08,01. Jussi Utriainen kom i mål på 69:e plats.

 • Åska stör PGA-mästerskapen

  Den tredje rundan av PGA-mästerskapen i golf avbröts på grund av åska. Arrangörerna stoppade tävlingen då fortfarande 26 spelare var ute på banan.

 • Vad blir kvar efter OS?

  Då OS-elden slocknat och OS i London avslutats efter två veckor av segrar och nederlag inleds den brittiska regeringens och arrangörernas största utmaning sedan OS. Det är nu som löftena om nya arbetsplatser och hem för tusentals personer ska förverkligas.

 • Norsk handbollsfest i London

  De norska handbollsdamerna pallade för favorittrycket i OS-finalen mot Monenegro. Norge vann finaldrabbningen med 26-23.

 • Jamaica löpte världsrekord

  Jamaicas stafettlag spräckte 37 sekunders gränsen som första lag någonsin på 4x100 meter. De ryska damerna kammade hem två guld under lördagskvällens friidrottspass på olympiastadion i London.