Hoppa till huvudinnehåll

Ingen OS-start för RGB

Rolf-Göran Bengtsson på Casall vid OS i London 2012.
Rolf-Göran Bengtsson på Casall vid OS i London 2012. Bild: EPA/JimHollander/AllOverPress rolf-göran bengtsson

Sveriges OS-trupp har drabbats av ett tungt avbräck. Rolf-Göran Bengtssons häst Casall är skadad och kan inte ställa upp i onsdagens final i banhoppning.

Vid veterinärbesiktningen vid Greenwich Park upptäcktes en trampskada på hästen, berättade SR Radiosporten tidigt på morgonen.

- Vi misstänkte det här redan under laghoppningen, Casall halkade till då, men det är klart att han är besviken. De har ju haft en sådan fin säsong bakom sig och så slutar det så här, säger den svenska förbunskaptenen för hopparna, Sylve Söderstrand.

Rolf-Göran Bengtsson, 50, vann Jerring-priset i Sverige ifjol, framröstad av svenska folket. Han är tidigare silvermedaljör från OS i Peking och vann EM-guld så sent som 2011.

Läs också

 • Allt fler i Finland väljer tåget – smidigt och miljövänligt

  Tåg är enklare än flyg, säger passagerare till Svenska Yle.

  Tågtrafiken ökar kraftigt i Finland och intresset för tågresor ser inte ut att minska. Enbart i juli gjordes 1,2 miljoner resor, en ökning med 13 procent. Orsakerna är många, men enligt VR påverkar även klimatdiskussionen. Svenska Yle har pratar med nöjda tågresenärer som bekräftar att smidigheten och miljön får dem att välja tåg.

 • Nya demonstrationer i Hongkong- nu kräver hongkongborna allmän rösträtt

  Demonstranterna ber Storbritannien om hjälp

  Tiotusentals hongkongbor trotsade tidigare idag förbudet att demonstrera och gav sig igen ut på gatorna i Hongkong efter några dagars lugn. Demonstranterna samlades först utanför det brittiska konsulatet för att be Storbritannien hjälpa sin forna koloni.

 • Dramapodd: Vem våldtog Liv på skolgården?

  Hela skolan fuckas upp av en våldtäkt efter en fest.

  Efter en blöt fest slocknar Liv och vaknar våldtagen ute på gården. Stämningen i hela skolan trasslas till i jakten på den skyldige och fler hemligheter dyker upp i podden "Det som hände Liv".

Nyligen publicerat - OS i London 2012

 • Sverige föll i OS-finalen

  De svenska handbollsherrarna förlorade OS-finalen mot Frankrike med ett mål. Sverige firar handbollssilver i OS igen efter en paus på tolv år.

 • USA härskar i basket

  USA försvarade sin OS-titel i herrbasket då man besegrade Spanien i finalen i London med 107-100.

 • Ryssland vann guld i volleyboll

  Rysslands herrar har vunnit OS-guld i volleyboll. Ryssarna vände ett 0-2 underläge till en 3-2 seger mot Brasilien i söndagens final.

 • Maratonguldet till Uganda

  Stephen Kiprotich från Uganda vann OS-guld på maraton med tiden 2.08,01. Jussi Utriainen kom i mål på 69:e plats.

 • Åska stör PGA-mästerskapen

  Den tredje rundan av PGA-mästerskapen i golf avbröts på grund av åska. Arrangörerna stoppade tävlingen då fortfarande 26 spelare var ute på banan.

 • Vad blir kvar efter OS?

  Då OS-elden slocknat och OS i London avslutats efter två veckor av segrar och nederlag inleds den brittiska regeringens och arrangörernas största utmaning sedan OS. Det är nu som löftena om nya arbetsplatser och hem för tusentals personer ska förverkligas.

 • Norsk handbollsfest i London

  De norska handbollsdamerna pallade för favorittrycket i OS-finalen mot Monenegro. Norge vann finaldrabbningen med 26-23.

 • Jamaica löpte världsrekord

  Jamaicas stafettlag spräckte 37 sekunders gränsen som första lag någonsin på 4x100 meter. De ryska damerna kammade hem två guld under lördagskvällens friidrottspass på olympiastadion i London.