Hoppa till huvudinnehåll

Kändisarna du inte visste är från Kanada

Bild: MARIO GUZMAN / EPA justin bieber

Justin Bieber och Carly Rae Jepsen färgar topplistorna rödvita världen över. Men visste du vilka andra kändisar som kommer från Kanada?

Den här sommaren hände det som amerikanarna fruktat i årtionden. Plötsligt toppade två kanadensare Billboards topplistor. Kanada har alltid varit lillebror till USA men plötsligt var deras topplistor fyllda av musik från Kanada.

Det var så klart Justin Bieber och Carly Rae Jepsen som fixade det. Tillsammans toppade stjärnorna både radiolistan och singellistan i USA.

Carlys segertåg har fortsatt hela sommaren. Call Me Maybe har toppat listorna överallt, också i Finland. Det var faktiskt Justin Bieber som hjälpte Carly i början. Justin Bieber och flickvännen Selena Gomez hörde Call Me Maybe på radio i Kanada och twittrade om hur bra den var. Hela världen fick upp ögonen för låten och Justin Biebers manager fixade ett kontrakt med Carly.

Kanada är lillebror till USA. Ofta tror vi att en artist kommer från USA när han eller hon egentligen är från Kanada.

Vi har samlat de största kändisarna från Kanada. Visste du att de var kanadensare?

Som bonus kan vi nämna att 90-tals idolerna Alanis Morisette och The Moffatts kommer från Kanada. Fast Kanada vill nog helst glömma Moffatts.

Nyligen publicerat - X3M