Hoppa till huvudinnehåll

Carl Haglund på jungfruresa till Sverige

Carl Haglund
Carl Haglund Bild: Yle carl,carl haglund,europaparlamentariker,haglund,sfp,svenska folkpartiet

Försvarsminister Carl Haglund ser goda utsikter för ett gott samarbete med Sverige i de försvarspolitiska frågorna. På sin första utrikesresa som minister mötte Haglund sin nästan lika färska kollega.

Försvarsminister Carl Haglund gjorde sitt första utrikesbesök som minister den 8:e augusti i Sverige. Han träffade Sveriges försvarsminister Karin Enström i Vaxholm.

Ministrarna diskuterade bland annat Finlands och Sveriges relationer och nordiskt samarbete inom försvaret. Det största samtalsämnet var övervakningen av Islands luftrum, där Haglund uppmanade Sverige att delta med Finland.

Både Finland och Sverige gör säkerhetspolitiska redogörelser och försvarsreformer. De var överens om att bra prioritering är viktigt om försvarets budget minskar.

Läs också

 • Två träfigurer. En tröstar den andra.

  Flera hundra skolpsykologer fattas

  Kommunerna når inte upp till rekommendationer.

  På Finlands psykologförbund är man allt annat än glad. Bristen på skolpsykologer ute i kommunerna är slående. I till exempel Korsholm, Vasa och Jakobstad når man inte upp till förbundets rekommendationer.

 • Målningspensel och maskeringstejp

  Många går miste om pengar - missa inte avdrag i beskattningen

  Dags att gå igenom skattedeklarationen.

  Det är skattedeklarationstider – men vet du hurdana avdrag du har rätt att göra? Skatteförvaltningen stöter årligen på många finurliga avdragsförsök, men många finländare missar också de avdrag de skulle ha rätt till. Vi har samlat några av de vanligaste avdragen som du bör känna till.

 • Foto från Celeste på Teaterhögskolan.

  Mingel i begärets drömfabrik

  Celeste är en samtidssatir förklädd till vernissage.

  Teaterhögskolans Celeste bjuder på en vernissage där publiken konfronteras med tablåer ur uppvisningssamhällets varukatalog.

Nyligen publicerat - Inrikes