Hoppa till huvudinnehåll

BK-46 slog Grankulla i tuff drabbning

Tajt situation framför BK-målet.
Råddig situation framför BK-målet. Tajt situation framför BK-målet. Bild: YLE/Bubi Asplund bk-fotboll

Karislaget BK-46 tog en verkligen viktig seger i division 2-fotbollen på lördagskvällen. Hemma i Karis slog man GrIFK.

Den tajta och tuffa matchen slutade 2-1 till hemmalaget. Alla målen kom i andra halvlek. Målskyttar för hemmalaget var Henrik Henriksson och Joonas Siikala. Granis enda mål gjordes från närhåll av Mark Soutar.

BK kom till spel med en något ovanlig startelva, eftersom en hel rad med ordinarie spelare var borta av olika orsaker. Trots det, eller kanske just därför, spelade till exempel BK:s backlinje en av säsongens bästa matcher.

BK:s Jesse Pitkänen och Grankullas Jari Antikainen kämpar om bollen.
BK:S Jesse Pitkänen och Granis Jari Antikainen kämpar om bollen. BK:s Jesse Pitkänen och Grankullas Jari Antikainen kämpar om bollen. Bild: YLE/Bubi Asplund bk-fotboll


Försvarslinjen i BK-46 var suverän

BK:s försvarslinje var sammansatt som så, att Joakim Pihlström och Mergim Bushi agerade ytterbackar, medan planens bästa spelare återfanns som mittbackar. Joonas Vikholm – Mathias Holmqvist spelade mycket bra matchen igenom.

Vikholms betyg sänks inte ett dugg av det faktum, att domaren Petri Viljanen i den 56:e matchminuten var nådig och gav BK-spelaren endast en varning. Ett rött kort med utvisning som följd hade antagligen varit det rätta straffet för Vikholm då han fällde Petter Meyer i ett läge där Meyer skulle ha haft fritt läge att löpa mot BK-målet.

BK:s Oscar Hafström och Granis Elja Heiskanen i hård duell. Till vänster hemmalagets Casper Källberg.
BK:s Oscar Hafström och Granis Elja Heiskanen i hård duell. BK:s Oscar Hafström och Granis Elja Heiskanen i hård duell. Till vänster hemmalagets Casper Källberg. Bild: YLE/Bubi Asplund bk-fotboll

Senare i matchen grävde dock rättsskiparen fram det röda kortet då gästernas kanske för dagen bäste man, Niklas Roiha, drog på sig sin andra varning. Detta roade BK:s hejarklack Pålkka Sviinen måttligt. Roiha var nämligen en av hemmapublikens gunstlingar då han i fjol spelade för Karislaget.

Henriksson är definitivt tillbaka

Henrik Henriksson som äntligen återhämtat sig från sin skada och spelade en bra match på Karislagets mittfält. Granis bäste man var utan tvekan anfallaren Petter Meyer, som denna gång inte lyckades göra mål. En träff i ribban var det närmaste han kom.
BK:s redan välfyllda sjukstuga gästas nu också av Lucas Mondino, som redan i den första halvleken fick en hård smäll på näsan. Han byttes också ut i början av andra halvlek.

Sin följande match spelar BK-46 mot Etelä-Espoon Pallo i Mattby, Esbo på tisdag.

BK-46: Jyri Nieminen; Joakim Pihlström, Joonas Vikholm (v), Mathias Holmqvist, Mergim Bushi; Oscar Hafström, Henrik Henriksson (80 min Joni Alho), Jani Modig, Lucas Mondino (50 min Jesse Pitkänen); Casper Källberg (68 min Joni Saastamoinen), Joonas Siikala.

Serietabllen i division 2, söder finns på text-tv sidan 253.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland