Hoppa till huvudinnehåll

Boutique på Amos Andersons konstmuseum

Kaj Margin har samåkt till jobbet i 18 år.
Kaj Margin har samåkt till jobbet i 18 år. kaj martin

Utställningen bygger på samarbete där fem arbetspar – alla bestående av en modedesigner och en bildkonstnär – tillsammans skapar unika verk i museets utställningshall. Konstnärsparen är Paola Suhonen–Mikko Ijäs, Katja Tukiainen–Samu-Jussi Koski, Tero Puha–Teemu Muurimäki, Salla Salin–Timo Rissanen och Minna Parikka–Jani Leinonen.

På museets andra våning fördjupar sig Heidi Lunabba och konstnärsduon Tärähtäneet ämmät i ekiperingens sociologi i verket Cultural Dresscode, och på samma våning finner vi Boutiques signaturbilder, målningar och fotografier, som är ett samprojekt av Rauha Mäkilä och fotografen Juliana Harkki. I verkstaden Neutral får högstadieelever sätta sig in i stylistens, modellens och fotografens arbete.

Museiintendent Kaj Martin gästade Kulturtimmens studio för att berätta om den aktuella utställningen samt om museet, som är Finlands största privata konstmuseum:

Läs också