Hoppa till huvudinnehåll

Poliskansliet i Karis kan komma att dras in

Betjäningen vid Karis poliskansli upphörde 1 april 2012. Bild: YLE/ Helena Rosenblad polisens betjäningskontor i karis

Poliskansliet i Karis som har varit stängt över sommaren, kanske inte öppnar den första oktober som planerat. Också Hangökansliet kan tvingas fortsätta på sparlåga med öppet endast en förmiddag per vecka.


Hela systemet inom polisväsendet genomgår en förändring och målet är att antalet polisinrättningar och poliskanslier ska minska. Enligt överkommissarie Mats Lagerstam vid Raseborgspolisen är det nu upp till Inrikesministeriet och Esbo polisdistrikt om och hur poliskanslierna i Karis och Hangö kan fortsätta.

- Trots att det bara är en och en halv månad kvar till första oktober tycks ingen riktigt veta hur det ska bli, säger Lagerstam. Enligt Lagerstam handlar det här inte enbart om försämrad service för Karisborna och Hangöborna. Det handlar på sikt om hela allmänhetens kontakt med polisen och därmed också om polisens möjligheter att lösa brott.

Tidningen Västra Nyland var först ute med nyheten.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland