Hoppa till huvudinnehåll

Filmen om Mannerheim presenterades

Yles nya Mannerheimfilm har presenterats. Att filmen spelats in i Kenya har väckt uppståndelse, liksom det faktum att huvudrollsinnehavaren Telley Savalas Otieno och de övriga skådespelarna är svarta. Också regissören Gilbert Lukalia och det produktionsteam som samarbetet med Yle är kenyansk.

Filmens producent Erkko Lyytinen redogjorde för filmen vid en presskonferens i dag och samtidigt presenterades också en trailer. Filmen kommer enligt Lyytinen att koncentrera sig på marskalkens privatliv och kärleksrelationer.

Mannerheimfilmen kommer att ha premiär den 28 september vid filmfestivalen Kärlek och anarki i Helsingfors. Filmen kommer samtidigt att streamas via Arenan.

Filmen ska sändas i tv i oktober. Innan dess visar Yle en dokumentär i sex delar där man följer med arbetet bakom filmen. Det första avsnittet av serien Operation Mannerheim visas söndagen den 30 september.

Mer information om Mannerheimfilmen kan man få bland annat via filmens egen webbplats (på finska).

Läs också