Hoppa till huvudinnehåll

10-årskalas på Strömsö

Strömsö fyller tio år den 1 september och firar det med öppet hus - nu har du tidernas chans att besöka Strömsöområdet och träffa programvärdarna i verkligheten!

Strömsögänget har jobbat med att färdigställa en upplevelsestig som leder besökarna runt på området och med att sammanställa en utställning med pyssel, knep och knåp från de gångna åren.
Bajamajor, vakter, guider, bussar, tält, skyltar och minst tusen andra saker ska också vara i ordning på lördag morgon klockan tio då områet öppnas.

Mycket har hänt på Strömsö under årens lopp. En lummig vacker trädgård har vuxit fram, ett lusthus och en strandbastu har kommit till i programmet. För att inte tala om det nya gårdshuset som blev till helt ny serie inom Strömsökonceptet. Samtal på Strömsö och Mat så in i Norden är också medlemmar i Strömsöfamiljen. Experterna har under åren blivit många, likaså de snickerier, pyssel och läckerheter som har fixats till. Det är en hel del man vill visa upp under öppet hus.

– Experterna är på plats. De kommer att jobba med sådant som de vanligtvis gör i rutan och samtidigt svara på frågor.

Snickaren Jim Björni kommer att jobba med lötningsteknik, hantverksexperten Åsa Broo ska jobba på i hobbyrummet, kocken Paul Svensson fixar munkar i köket, Matias Jungar står på verandan och hälsar gästerna välkomna.

– Vi har full teknikuppsättning så besökarna får samtidigt en inblick i arbetet bakom kulisserna. Vi har ungefär 20 guider som kommer att guida runt besökarna i huset och på området och berätta om platsen, dess historia och om tv-produktionen.

På Strömsö kan man alltså träffa hela Strömsögänget både de som syns i rutan och de som jobbar i kulisserna.

Men här kommer också att finnas en hel del andra Ylemänniskor som man kan rycka i ärmen och diskutera med. Radio Vegas Lördax sänder direkt från Strömsö.

Vägen är avstängd och besökarna uppmanas lämna bilen hemma, det finns inte parkeringsplatser på området. Grattisbussar kör i stället från stadshuset i Vasa (Senatsgatan 1) ut till Strömsö och tillbaka med start klockan 9.45. Den sista öppet hus-bussen avgår från stadshuset klockan 15.

Öppet hus på Strömsö lördagen den 1 september kl. 10.00-16.00.

Här kan du också titta på bilderna från 2006, det vill säga förra gången det ordnades öppet hus på Strömsö.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje