Hoppa till huvudinnehåll

HS: Jätteförskingring inom Espoon Oilers

Esbo Oilers
Pengarna försvann i en anställds ficka. (Spelarna i bilden har inget att göra med förskingringen) Esbo Oilers Bild: YLE esbo oilers

Idrottsföreningen Espoon Oilers i Esbo har blivit av med närmare tvåhundra tusen euro som en av de anställda stoppade i egen ficka.

Helsingin sanomat rapporterar om förskingringen i dag. Kvinnan som jobbade för Espoon Oilers hade obehindrad tillgång till föreningens konto sedan år 2008. Småningom kröp stora minus fram i Espoon Oilers bokslut och styrelsen bad om en polisutredning.

Juniorverksamheten kan fortsätta

Innebandyklubben Oilers har omfattande juniorverksamhet och polisen råder föräldrar att vara vaksamma på sina barns hobbyer och hur föreningarna sköts. Enligt esboförenignens styrelseordförande leder penningförlusten inte till att juniorverksamheten dras in. Däremot kan man inte utveckla verksamheten såsom det var tänkt.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen