Hoppa till huvudinnehåll

Miss Bloom tar över USA

Elin Blom ägde Jakobstad
Elin Blom ägde Jakobstad Bild: Petter Sandelin / X3M elin blom

Finlandssvenska Miss Bloom vill slå igenom i USA och Hollywood.

Det hon erbjuder är nya videon Kung Fu. Hon har redan charmat Jared Leto, tweetat med Azealia Banks och snackat med 50 Cents låtskrivarduo.

Miss Bloom eller Elin Blom kommer ursprungligen från den lilla österbottniska byn Terjärv. Hos oss blev hon känd för två år sedan då hon kom sexa i Sveriges Idol. Efter Idol bosatte hon sig i Sverige, men har nu flyttat till LA där hon gör sitt yttersta för att skapa sig ett namn.

Adorable, skriver Azealia Banks

LA och Sverige har gjort sitt. Sakta med säkert håller Elin på att forma sig själv som artist.

- Tidigare körde jag en rockigare stil, men jag har märkt att pop med attityd är min grej, precis som i nya Kung Fu-videon, säger Elin.

För en tid sedan gjorde hon en cover på Azealia Banks låt Liquorice. Adorable, tweetade Azealia om Miss Bloom och hennes accent.

- Det tyckte jag var väldigt coolt. Hon är en av artisterna jag inspireras mest av just nu. Det var helt otroligt att Azealia kommenterade min låt, jag fattar inte det, skrattar Elin.

Uppraggad av Hollywoodsnygging

Så har vi också Jared Leto från 30 Seconds to Mars, som plötsligt fotade in sig i Miss Blooms liv.

- Jag och en väninna stötte på Jared på gatan en lördagkväll och Jared och hans kompis tog bilder på mig. Det slutade med att Jared fick Elins mejladress och spottade ur sig avskedsfrasen - Vi hör av oss om det är något party på gång.

Kontakter med 50 Cents låtskrivarduo

För tillfället koncentrerar sig Miss Bloom på att sprida Kung Fu-videon och göra ny musik.

- Jag har skrivit mycket låtar den senaste tiden och har till och med haft kontakt med en låtskrivarduo som jobbat med 50 Cent. Nu börjar det hända saker här i LA, säger hon.

Nyligen publicerat - X3M