Hoppa till huvudinnehåll

Amnesty: Urskillningslöst våld mot civila i Aleppo

Aleppobon Samer Owais, 12 år, väntade på att få vård för sina skador Bild: AFP / Lehtikuva humanitär kris

Civila har utsatts för fasansfullt våld i striderna i Syriens största stad Aleppo, visar Amnesty International i en rapport.

Amnesty har granskat ett trettiotal attacker och uppger att regeringsstyrkorna har utsatt civila stadsbor för urskillningslösa flyg- och artilleriattacker. Också barn i Aleppo har dödats i sina hem eller medan de har köat för att köpa bröd.

Amnesty beskyller dessutom både regerings- och rebellsidan i Syrien för summariska avrättningar.

Organisationen anser det skamligt att det internationella samfundet inte gör någonting för att stoppa våldet mot civilbefolkningen i Syrien.


Våldsam dag i Damaskus

Minst 47 människor dödades i går i regeringsstyrkornas flyg- och artilleriattacker i de södra delarna av Syriens huvudstad Damaskus, uppger oppositionskällor. Gårdagens bombardemang betecknas som det värsta i Damaskus den här månaden.

Attackerna sammanföll med att de flesta FN-observatörerna nyss hade lämnat Syrien.

Finska observatörer som nu har återvänt till Finland upplever att deras arbete blev på hälft. Kapten Harri Huttunen konstaterar att det känns tråkigt men att FN-uppdraget i Syrien var omöjligt att genomföra eftersom de stridande parterna inte brydde sig om någon vapenvila

Läs också