Hoppa till huvudinnehåll

Alina Devecerski tystar finska vreden

Bild: Yle / Evelina Rex alina devecerski

Alina Devecerski tröttnade på att vara arg. Därför skrev hon låten Flytta på dig för att säga till sig själv att släppa ilskan.

Alina Devecerski är född och uppvuxen i Sverige, men hennes pappa är serb och hennes mamma halvfinne.

Direkt på webben

Klubben sänds direkt som webb-tv på x3m.yle.fi och i Radio X3M med start kl. 20.

Biljetter

Alina Devecerski och Satin Circus 5.9.2012 på Kulturfabriken Korjaamo, Tölögatan 51B, Helsingfors. Biljetterna kostar 8 euro i förköp (via Tiketti) och 10 euro vid dörren. K-18.

- Min förra förlagschef som är finlandssvensk sa till mig att just den blandningen av finskt och serbiskt blod är farlig och att han inte skulle vilja vara på plats när jag blir arg. Det är något jag kan förstå, för jag är så temperamentsfull att när jag blir arg blir jag verkligen förbannad, skrattar Alina.

Temperamentet är också något du kan höra i Alinas sommarhit Flytta på dej. Texten riktar sig också till ingen mindre än Alina själv.

- Jag skrev låten som ett brev till mig själv för att låta den positiva sidan stiga fram. Det är en kamplåt för att säga åt den där rösten som påstår att man inte kan göra något. Att befalla den att helt enkelt hålla käften.

Älskar finnar

Alina är på väg till Finland i höst och uppträder på Svenska Talande Klubben den 5 september.

Vad förväntar du dig av den finska publiken?

- Att ni kommer att köra! Jag älskar finnar, det är liksom inget bullshit. Finnen säger inget i onödan och om man inte har något att säga håller man käften. Jag känner mig trygg bland raka människor som säger det de tänker.