Hoppa till huvudinnehåll

Amnesty: Nio personer avrättades i Gambia

Amnesty Internationals symbol
Amnesty Internationals symbol Bild: Amnesty International amnesty international

Amnesty International uppger att myndigheterna i Gambia har avrättat nio personer som dömts till döden. Det här efter att president Yahya Jammeh tidigare svor att avrätta dödsdömda fångar i landet före mitten av september.

Amnesty uppger sig ha fått trovärdiga rapporter om att nio fångar avrättades i går natt, och att ytterligare tiotals dödsdömda nu står inför snar avrättning. En säkerhetskälla uppger att alla 47 dödsdömda fångar i går flyttades till en och samma plats, men kunde inte bekräfta avrättningarna.

Inga officiella avrättningar har utförts i Gambia sedan 1985, men president Jammeh sa i söndags att han inte tänker låta landet hållas gisslan av brottslingar och svor sedan att i snabb takt utföra alla förestående avrättningar. Amnesty betecknar avrättningarna som ett stort steg bakåt för landets människorättssituation.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes