Hoppa till huvudinnehåll

Nu ska fyrhusets vind renoveras

I samband med att vinden renoveras ska bland annat den runda gluggen där mistluren en gång satt nu få fönster. Bild: YLE/Monica Forssell bengtskärs fyr


På Bengtskär är en renovering av fyrhusets vindsvåning aktuell i höst. Vindsvåningen fungerar i dag både som förråd och bostad.

Genom att bygga ordentliga rum och bland annat lägga in nya fönster vill värdparet Pär och Paula Wilson få bättre utrymmen både åt de anställda och sig själva.

Bengtskärs fyr ägs av stiftelsen för Åbo universitet men upprätthålls av Wilsons. Renoveringen är en del av de renoveringar som kontinuerligt utförs på fyren.

Här fanns förr en mistlur. För att få mera ljus på vinden ska tegelväggen nu ersättas med ett stort fönster. Fönstret kommer att mäta ca tre meter i diameter. Bild: YLE/Monica Forssell bengtskärs fyr