Hoppa till huvudinnehåll

Tillbud på Schiphol

Bild: Robin Utrecht/EPA vueling

Uppgifter om en plankapning på Schiphol-flygplatsen i Amsterdam ledde till storlarm. Det var fråga om ett plan från det spanska bolaget Vueling. Planet hade 183 passagerare ombord. Det visade sig ändå att det var fråga om falskt larm som berodde på ett missförstånd mellan piloten och flygledningen.

Två av det holländska försvarsministeriets F-16 stridsplan sändes ut för att eskortera planet. Planet omringades av säkerhetsstyrkor efter att det hade landat.

Delar av Schiphol flygplatsen i Amsterdam har stängts efter att byggnadsarbetare i morse hittade en misstänkt bomb från andra världskriget.

Stängningen orsakar kraftiga förseningar i flygtrafiken. En del flyg har ställts in. Schiphol är Europas femte största flygplats. Flygplatsen frekventeras dagligen av mellan 120 och 140 tusen passagerare.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes