Hoppa till huvudinnehåll

Skolnätsutredningen går framåt i Lovisa

Generalshagens skola i centrum är en av skolorna som är med i utredningen. Bild: Yle/Berislav Jurisic generalshagens skola

Arbetet med en ny skolnätsutredning går framåt i Lovisa. Efter att den beställda skolnätsutredningen visade sig att inte hålla måttet så har arbetsgruppen fortsatt jobbet på egen hand. Arbetsgrupp presenterar sina tankar för intresserade Lovisabor i medlet av september.

Kristian Willner som är direktionsordförande i Haddom skola vill att arbetsgruppen då presenterar klara ekonomiska kalkyler så att också föräldrarna har all fakta på hand. Målet för föräldrarna i byskolorna är att påvisa att skolnätet är bra såsom det är i dag, att inga skolindragningar behövs.

Redan nu står det klart att det är omöjligt att förverkliga förslaget att stänga Haddom skola 2013. Tidtabellen håller inte säger bildningsdirektör Thomas Grönholm.

Målet är att skolnätsutredningen ska vara klar före årsskiftet, men politikerna behöver inte ännu ha godkänt den. Skolnätet i Lovisa blir med andra ord en valfråga i höstens kommunalval.

Läs också