Hoppa till huvudinnehåll

SS: Brister i skolans internetundervisning

Skolelev
Skolelev Bild: Markku Sipi slaget efter tolv

Utbildningsstyrelsen befarar att skolundervisningen om internet inte fyller måttet, uppger tidningen Savon Sanomat. Enligt styrelsen brister det åtminstone i undervisningen gällande dataskydd och datasäkerhet.

En doktorsavhandling visade nyligen att en fjärdedel av gymnasieeleverna inte kunde hantera sökmaskiner på nätet.

Enligt undervisningsrådet Ella Kiesi litar lärarna alltför mycket på att eleverna kan använda datorer. Kiesi säger att lärarna inte är intresserade av att använda datorer i undervisningen. Dessutom finns det förhållandevis få datorer i den finländska skolorna.

På F-Secure säger man att skolelever borde undervisas i datasäkerhet.

(Savon Sanomat)

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes