Hoppa till huvudinnehåll

Elmer Bäck i Kulturtimmen

The Spiral
Teamet i The Spiral The Spiral Bild: Caviar / Rolf Konow tuva novotny

The Spiral – Sex konstnärer, sex länder, sex målningar. En berättelse om ett konstnärskollektiv i Köpenhamn, kallat The Warehouse, och dess karismatiske ledare Viktor, även känd som – Arturo. Tillsammans gör de upp en plan på att stjäla sex världsberömda målningar från lika många museer i sex olika länder.

I två av huvudrollerna ser vi Tommi Korpela och finlandssvenska Elmer Bäck. Elmer, en av grundarna till teatergruppen Nya Rampen, bor och jobbar i Berlin men Kulturtimmen passade på att träffa honom när han nyligen befann sig i Helsingfors för att prata om The Spiral.

Men hur fungerar då egentligen ett transmedialt, mångspråkigt och internationellt projekt som är skapat av sju europeiska tv-bolag och som kommer att sändas i åtta olika länder?

Tja, första avsnittet sänds idag den 3.9.2012 så då kan du få en första inblick i Tv-serien. Man kan också följa handlingen och spela spelet på webben via www.thespiral.eu, och spelar man tillräckligt bra så kan det till och med hända att man själv får en plats i tv-rutan i ett av avsnitten…

The Spiral visas i Finland på Yle Fem och i repris på Yle TV1.

Hör inslaget i Kulturtimmen, Radio Vega, idag mellan kl. 14.03-15 eller på Yle Arenan!
Reporter: Alexandra Häggman

Läs också