Hoppa till huvudinnehåll

HS: Lagledningen straffade Jokeritspelare

Semir Ben-Amor, Jokerit september 2012
Semir Ben-Amor kan straffas för våld i rinken. Semir Ben-Amor, Jokerit september 2012 Bild: Lehtikuva ben-amor

Jokerits högsta ledning har tagit itu med slagskämparna som drabbade samman på isen i lördags. Jokeritspelaren Semir Ben-Amor är nu föremål för polisutredning efter en våldsam tackling mot Ville Peltonen från HIFK.

Helsingin sanomat skriver att Jokerit bestraffade Ben-Amor men lagets ledning vill inte berätta mer om detaljerna.

Jokerits verkställande direktör Jarmo Kekäläinen har samlat laget och talat till spelarna efter matchen i European Trophy som spelades i helgen. Det är oklart om laget har delat ut böter, spelförbud eller om man nöjer sig med en stäng tillrättavisning i ord.

Läs också: Ben-Amors påhopp blir polisfall

Beslut om ET-straff på onsdag
European Trophy fattar på onsdag beslut om möjliga sanktioner mot Jokerit och HIFK. Det delades sammanlagt ut 277 utvisningsminuter i matchen och förutom domarrapporten ska turneringsledningen höra klubbarnas förklaringar på händelserna.

De möjliga straffen gäller endast European Trophy – inte den inhemska FM-ligan. Båda Helsingforslagen har två matcher kvar av årets turnering, HIFK möter på torsdag Färjestad på hemmais, medan Jokerit får besök av Frölunda på fredag.

FM-ligan har ännu inte bestämt om man skrider till åtgärder.
– Vi ska se vad European Trophy beslutar och vad det betyder i bredare bemärkelse, säger FM-ligans vd Jukka-Pekka Vuorinen till Yle Urheilu.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen