Hoppa till huvudinnehåll

Ståuppkomiken tar över Finland

Ida Grönlund
Ida Grönlund Bild: Ida Grönlund helsinki comedy festival 2012

Kan man tävla i att vara rolig? Och hur jobbar en ståuppkomiker? Den här veckan drar en ”stand-up”- våg fram över landet. Kulturtimmen besöker Edinburgh Comedy Festival, tar pulsen på Helsinki Comedy Festival som pågår denna vecka och pratar bland annat med ståuppkomikern Ida Grönlund.

I Österbotten underhåller Alfred Backa med en ”10 eurosshow” och i Helsingfors samlas 46 ståuppare i hopp om att riva ner skrattsalvor då Helsinki Comedy Festival går av stapeln för fjärde gången. Kulturtimmen ringer upp ståuppkomikern Ida Grönlund för att fråga hur hon bygger upp sitt program.


Och medan Helsinki Comedy Festival fyller fyra år har Edinburgh Comedy Festivals firande betydligt längre anor. Förra veckan kunde man för 32:a året dela ut Edinburgh Comedy Award. Kulturtimmens Pamela Taivassalo-Wikholm var på plats för att mingla bland deltagarna och ställa dem frågan om hur man kan tävla i att vara rolig.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje