Hoppa till huvudinnehåll

Cirque du Soleil till Finland 2013

Cirkusen Cirque du Soleil
Cirkusen Cirque du Soleil Bild: Live Nation saltimbanco

Cirque du Soleil, en av pionjärerna inom nycirkusen, kommer till Finland i mars 2013. Den kanadensiska gruppens show Alegria uppförs i Helsingforsarenan och Åboarenan.

I Helsingfors uppförs Alegria sju gånger under perioden 13–17 mars och i Åbo fyra gånger den 22–24 mars.Alegria, som betyder glädje på spanska, framförs av 55 personer. Stilen är barock och operettlik men man har inte tummat på akrobatiken som är kännetecknande för Cirque du Soleil. Cirque du Soleil grundades 1984 och har numera 5 000 anställda från mer än femtio länder. Över 100 miljoner människor har sett cirkussällskapets föreställningar. Cirque du Soleil var senast i Finland hösten 2009, då mer än 25.000 finländare såg showen Saltimbanco.

Webbplats

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje