Hoppa till huvudinnehåll

Polisen är haschliga på spåren

En av de blå haschtunnor som sades innehålla impregneringsmedel. Bild: Polisen smugglingshärva

Centralkriminalpolisen i Helsingfors har undersökt klart en omfattande smugglingshärva. Ligan i fråga misstänks ha importerat hasch från Holland till Finland. Det är en professionell och organiserad verksamhet.

Polisen har undersökt ligan under det gångna året och misstänker att de förra året smugglat in hundratals kilogram hasch till Finland. Haschet har transporterats i blå metalltunnor som sagts innehålla impregneringsmedel. De var tillskrivna påhittade finländska företag och sändes via ett flertal transportföretag.

I december förra året beslagtog holländsk polis en blå tunna som innehöll 141 kilogram hasch och var på väg till Isnäs i Lovia. Då kom man ligan på spåren.

Polisen har sedan dess arresterat flera misstänkta medlemmar. En av dem greps under förundersökningen för amfetamininnehav och olaga vapeninnehav.

De har också räknat till sex tunnor som korsat den finska gränsen. Haschtunnorna har sänts till Helsingfors, Lovisa, Tusby och Askola. Förundersökningen är klar och ärendet har getts vidare till åtalsmyndigheter som väntas behandla fallet under de kommande veckorna.