Hoppa till huvudinnehåll

Glada barn och damer på minkmässa i Gamla Karleby

I Gamla Karleby ordnas en minkmässa 1967. Där får man se vilka kvalitetsprodukter minkuppfödningen presterar, men man kan också bekanta sig med olika typs minkfoder.

Agronom Åke Quist berättar för redaktören om minkmässan i Gamla Karleby. Den har man organiserat för att visa den stora allmänheten vad minkuppfödningen presterar. Produterna, minkskinn av toppkvalitet, visar man i synnerhet åt damerna, men också åt andra eventuella köpare.

På mässan vill man också nå minkuppfödarna. De kan t.ex. bekanta sig med olika typers minkfoder.

På skinnutställningen ställer ett sextiotal minkfarmare ut sina produkter och den har besökts av tusentals farmare. Minkmässan har gått över förväntan. Den har blivit rikligt besökt och allmänheten har visat ett stort intresse.

Text: Ida Fellman

Finland genom historien

Samhälle

Torghandel och köphysteri

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.

  • Påskägg i de vackraste färger och mönster

    Vill du lära dig att måla vackra påskägg med vaxteknik?

    Vill du lära dig att måla vackra påskägg med vaxteknik? Här får du noggranna instruktioner i äggmålningens grunder. Men man kan också göra det lätt för sig och bara måla på äggen med vattenfärger.

  • Påskbrasor i Österbotten

    I Österbotten är det tradition att bränna påskbrasor.

    I Österbotten är det tradition att bränna påskbrasor. Viktigast är kanske att ha den största brasan så att invånarna i grannkommunen blir avundsjuka.

Nyligen publicerat - Arkivet