Hoppa till huvudinnehåll

USA hedrade offren för terrorattackerna för 11 år sedan

Bild: EPA world trade center

Årsdagen för terrorattackerna den 11 september 2001 uppmärksammades i USA.

De nästan 3 000 offren för flygplansattackerna hedrades bland annat vid en minnesceremoni vid World Trade Centers tidigare dubbeltorn. På traditionellt vis läste de anhöriga upp namnen på personer som miste livet i terrordåden. För första gången höll amerikanska politiker inte några tal under ceremonierna i New York.

President Barack Obama deltod däremot i en tyst minut. Obama, som talade vid försvarsministeriet Pentagon i delstaten Washington, framförde sina kondoleanser till offrens anhöriga. Obama sade att USA nu står starkare och mer enat än någonsin.

Terroristerna styrde in två flyg i World Trade Centers dubbeltorn på Manhattan och ett plan i Pentagon. Ett fjärde plan störtade i Pennsylvania.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes