Hoppa till huvudinnehåll

Wahlroos kluven i fråga om bankunion

Björn Wahlroos Bild: Sampo björn wahlroos,nalle wahlroos,sampo,wahlroos

Sampokoncernens styrelseordförande Björn Wahlroos stöder tanken på en gemensam bankövervakning, skriver tidningen Talouselämä.

Däremot motsätter Wahlroos sig det gemensamma ansvar för bankdepositioner och krisbanker som en bankunion skulle föra med sig. Wahlroos säger att Finland är det enda eurolandet med ett bra banksystem.

Han varnar också för att en bankunion skulle dela upp den europeiska finans- marknaden - den ena sidan skulle bestå av euroländer med problem och den andra av starka finansländer såsom Sverige, Storbritannien och Schweiz.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes

 • Ekenäsdaghem utlyser dagisfred

  Björkebo jobbar på daghemmet för goda relationer.

  Skolfreden är ett bekant begrepp för de flesta. Ett nytt och mera okänt koncept är dagisfreden som i år för första gången utlyses i tre daghem i Svenskfinland.

 • Li Andersson: Hela Finland ska tala jobb

  VF vill tala om de verkliga problemen i arbetslivet.

  Vänsterförbundet vill att Finland ska prata om de verkliga problemen i arbetslivet och om lösningarna på dem. Partiet utmanar regeringens politik som utarmar arbetslivet.

 • Forskning visar: Nyttan med hjärngymnastik är liten

  Hjärngymnastikprogram har blivit stor business.

  Forskning visar att hjärngymnastik har mindre effekt på minnet än man tidigare har trott. I USA har till och med företag som marknadsför hjärngymnastikprogram fått betala miljoner dollar i böter för att löften de har gett inte har hållit.