Hoppa till huvudinnehåll

Wahlroos kluven i fråga om bankunion

Björn Wahlroos Bild: Sampo björn wahlroos,nalle wahlroos,sampo,wahlroos

Sampokoncernens styrelseordförande Björn Wahlroos stöder tanken på en gemensam bankövervakning, skriver tidningen Talouselämä.

Däremot motsätter Wahlroos sig det gemensamma ansvar för bankdepositioner och krisbanker som en bankunion skulle föra med sig. Wahlroos säger att Finland är det enda eurolandet med ett bra banksystem.

Han varnar också för att en bankunion skulle dela upp den europeiska finans- marknaden - den ena sidan skulle bestå av euroländer med problem och den andra av starka finansländer såsom Sverige, Storbritannien och Schweiz.

 • Vasa vill ha Teslas fabrik

  Tesla ska bygga en fabrik i Europa.

  Vasa tänker ansöka om att få Teslas Gigafactory. Vasas trumfkort som etableringsställe för fabriken är Nordens mest betydande energiteknologikluster samt Europas största litiumförekomst i Kaustby.

 • Vem ska rensa ut fejknyheterna från webben?

  Både Facebook och Google lovar åtgärder för fejknyheter.

  Efter USA:s presidentval har fejknyheter och deras inverkan på samhället diskuterats mer än någonsin tidigare. Både Facebook och Google har lovat åtgärder för att stoppa fejknyheterna – men finns det något konkret i allt snack?

 • Bokrecension: Lyrik med glimt och splint i ögat

  Gunnar Högnäs är aktuell med ny diktsamling.

  Gunnar Högnäs diktsamling Milstolpar i gärdsgårdsserien är en givande läsupplevelse – inte minst tack vare författarens uppenbara kärlek till språket och en smittande fascination för ordens valörer och konnotationer.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes