Hoppa till huvudinnehåll

Skulle en såpa om kommunalpolitik vara något, Lotta Backlund?

Bild: Christoffer Gröhn/YLE lotta backlund

Bloggaren, komikern och medieprofilen Lotta Backlund har lagt komiken på hyllan och arbetar som bäst med att utveckla tv-koncept. Kommunalvalet tänker hon definitivt inte ställa upp i.


- Jag hatar att göra kommunalpolitik, fast det förstås är super att det finns fiffiga människor som orkar syssla med sånt och som jag kan rösta på, förklarar Backlund. Det är inget tacksamt jobb, mest administration. Jag har dessutom blivit så bekväm av mig att jag inte är redo att vara anträffbar 24 timmar om dygnet om nån är ledsen för att deras dagis stängt. När jag var yngre orkade jag ta stress för andras problem också, men nu när jag har egen familj orkar jag inte bry mig.

Rednecks på tapeten

Sitt nuvarande jobb på Matila Röhr Nordisk beskriver Backlund som "att titta på tv och hitta på juttun", världens bästa jobb tycker hon. Vad är då på nästa innegrej på tv-fronten?

- I USA är rednecks, eller juntar, väldigt hotta. Man har Redneck Island, som är som en Expedition: Robinson för rednecks. Och My Big Redneck Vacation där trailer park-gänget åker till Storbritannien och bor på en mansion. Men vi är inte helt efter här i Finland heller, vi har ju till exempel Matkaoppaat och Tuuri...

West Wing möter stadsfullmäktige?

Backlund uppger att hon är lätt beroende av bantningsprogrammet Biggest Loser, speciellt den amerikanska versionen. Om hon skulle få förverkliga ett eget drömkoncept skulle det vara någonting i den stilen. Eller kunde man tänka sig en såpopera om kommunalpolitik?

- Oj herregud så tråkigt det låter... fast i och för sig, är man bra så kan man ju göra program om vadsomhelst. En av världens bästa serier är ju The West Wing, men jag är inte helt säker på att det skulle fungera lika bra i Helsingfors stadshus som i Vita huset. Men kanske något i stil med The Office eller Solsidan kunde ju fungera...funderar Backlund.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen