Hoppa till huvudinnehåll

Klassisk tisdag i Radio Vega


Tisdagskvällen i Radio Vega är vikt för klassisk musik. I kväll står Amadeus, Musikväktarna och en konsert från Korsholms festspel på programmet.

Den klassiska kvällen startar upp med Amadeus, programmet som bjuder på nyheter från den klassiska världen med bl.a. skivtips med ny musik. Programmet sänds klockan 18.03 till 19.00. Det är Bertil Blom som lotsar oss i i den musikaliska labyrinten.

Klockan 19.30 till 21.00 öppnar vi upp kanalen för Musikväktarna, programmet som skapas av och för lyssnarna. Leif Nystén är programledare och honom når man bäst med sina önskemål genom att ringa 0600-11 12 13 eller att sända e-post till musikvaktarna@yle.fi

Sommarens kammarmusikaliska höjdpunkt i Österbotten var Musikfestspelen Korsholm. Festivalen firade i år sitt trettioårsjubileum med temat "Paris - St.Petersburg - Tokyo".

I kvällens konsert hör vi Claude Debussy: Sonat för flöjt, altviolin och harpa. Yuji Takahashi: Like a water buffalo. Maurice Ravel: Sonat för violin och cello. Musiker: Erica Nygård, Yuval Gotlibovich, Laura Hynninen, Matti Rantanen, Karen Gomyo och Torleif Thedéen. Konserten hölls den 4.8. i Björköby kyrka. Konserten sänds klockan 21.10 och det är Bertil Blom som är programledare.

Läs också

Musik