Hoppa till huvudinnehåll

Åboseniorer fick se film från gamla tider

Filmvisning för seniorerna på Gubbhemmet
Filmvisning för seniorerna på Gubbhemmet. Filmvisning för seniorerna på Gubbhemmet Bild: Yle/Nicke Packalén filmvisning

Arbetsgruppen för svensk seniorkultur på servicehemmen i Åbo arrangerar i höst en serie kulturprogram på hemmen i staden. Serien arrangeras för de pensionärer som bor på hemmen.

Den första programpunkten var en filmvisning i samarbete med Finlandssvenskt filmcentrum. Filmen visades på Sabinahemmet, Candolinska hemmet, Stiftelsen Hemmet och Servicehuset Wilén (Gubbhemmet). Filmen är egentligen ett paket med flera dokumentärfilmer som skildrar bekanta Åbomiljöer från gamla tider. Den äldsta filmsnutten är från 1910-talet och den nyaste från 1970-talet.

Nicke Packalén besökte Gubbhemmet och fick en pratstund med verksamhetsledaren för Finlandssvenskt filmcentrum Dag Andersson och Johanna Slotte, som är kultursekreterare på Åbo kulturcentral, samt med seniorerna Stina Svensson, Aagot Lindström och Alf Rydberg.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland