Hoppa till huvudinnehåll

Liisa får oväntat besök av hurriksi.fi

Bild: YLE/Janne Lindberg hurriksi.fi flashmob välkommen janne grönroos

Hurriksi.fi, X3M:s webbtjänst för alla som vill byta modersmål till svenska, överraskar igen med en skönsjungande flashmob.

Flashmobben, med Janne Grönroos i spetsen, har tidigare i år förgyllt vardagen på metron och i Kampen i centrum av Helsingfors. Nu slår den till igen, i ett alldeles vanligt trapphus. Vi önskar en intet ont anande Liisa välkommen till vår glada finlandssvenska gemenskap!

Sajten Hurriksi.fi grundades 2010 av X3M som ett inlägg i språkdebatten. Sedan dess har den erbjudit ett enkelt verktyg för den som vill byta sitt officiella modersmål till svenska. Som en följd av hurriksi.fi har tusentals finländare blivit svenskspråkiga.

Nyligen publicerat - X3M