Hoppa till huvudinnehåll

Dämpad stämning i Kronoby efter dödsolycka

Bild: Yle/ Luzilla Backa kronobyolycka

Efter fredagens dödsolycka kommer Kronoby folkhögskolas bilar helt att sluta köra i den olycksdrabbade korsningen i Hopsala.

- Våra egna fordon kommer från och med nu att sluta att köra genom den korsningen. Istället börjar vi köra ut från Kronoby på Flygfältsvägen. Där är sikten bättre säger skolans rektor Tom Hansén.

Stämningen är dämpad vid Kronoby folkhögskola efter att flera elever var inblandade i en tragisk trafikolycka. På måndagen fick eleverna prata med kommunens krisgrupp.

Hansén berättar att man i skolans krisgrupp i söndags diskuterat hur man skulle kunna förbättra säkerheten i korsningen.
- Högst sannolikt kommer vi att bistå den grupp som jobbat för att permanent sänka hastigheten i korsningen till 60 kilometer i timmen konstaterar han.

Det var i fredags som en ung kvinna avled och sex ungdomar skadades i en krock med en långtradare. Tillståndet för de övriga ungdomarna är nu stabilt. Korsningen där olyckan skedde finns vid Hopsala och den är känd för att vara farlig. För ett och ett halvt år sen skedde också en dödsolycka där, och dessutom har det varit ett flertal andra tillbud i korsningen.

Enligt Österbottens Tidning så föregick olyckan av en lek mellan förarna i olycksbilen och en annan bil.
I förundersökningen försöker polisen nu att ta reda på hur mycket leken påverkat förarens bedömningsförmåga.

Läs artikel i ÖT

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten