Hoppa till huvudinnehåll

Nådendal går till val med andra bullar

Bild: Yle Åboland nådendals kyrka

Kommunfusioner och ekonomi, det är åtminstone två av de heta diskussionsämnena i Nådendalsfullmäktige de följande fyra åren. Klart redan nu är att SFP inte kommer att vara med i beslutsgången.

Den försämrade ekonomin och en eventuell fusion med Åbo är åtminstone några av de saker som fullmäktige i Nådendal får ta ställning i under de följande fyra åren. Vem som står för besluten är än så länge oklart, men en sak som redan är säker är att Svenska folkpartiet inte kommer att ha en endaste ledamot i Nådendalsfullmäktige. För fyra år sedan hade partiet två kandidater uppställda och det resulterade i en fullmäktigeplats. Nu är det glest bland de svenskspråkiga kandidaterna och kristdemokraten Tommy Björkskog antar att han är den enda. Han hade gärna sett några SFP:are som medkandidater i valet och säger sig vara besviken.

- Det är alltid bra med svensk representation och SFP har jobbat för många bra saker också i Nådendal.

Samlingspartiet och Socialdemokraterna har tillsammans haft över hälften av fullmäktigeplatserna i Nådendal. Resten av platserna har flera mindre grupperingar delat på. SFP har haft en ledamot, men ställer nu alltså inte upp med några kandidater.

Till skillnad från flera andra kommuner har antalet kandidater ökat i Nådendal från förra valet. Då ställde 191 personer upp, nu är de 204. Ett oskrivet kort är Sannfinländarna som går till val med tjugofem kandidater, en kraftig ökning från förra valet då partiet hade endast en kandidat.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland