Hoppa till huvudinnehåll

Kårkulla permitterar inte trots pressad ekonomi

Bild: YLE/ Niclas Lundqvist kårkulla pargas

Kårkulla samkommun permitterar inte sin personal i år. Däremot är ekonomin hårt pressad och nu tvingas samkommunen spara in 2,5 miljoner euro nästa år.

- Vi har vänt på alla stenar och lyckats pressa budgeten med 2,5 miljoner och nu har vi en verkligt stram budget 2013, säger samkommunsdirektör Märta Marjamäki.

Nedskärningarna i budgeten berör främst personalkostnader. Samkommunen ska klara sig med färre vikarier nästa år, men sparbehovet berör hela verksamheten, säger Marjamäki. Det gäller allt från transporter och resor till mat.
- Det kräver en god ekonomisk medvetenhet hela året för att budgeten ska hålla.

Enligt Marjamäki strävar man efter att klienterna inte ska märka av sparåtgärderna.
- Det är en jättesvår balansgång när man ska dra in på personal, att kunna garantera en tillräckligt god kvalitet men ändå spara.

Nya enhetschefer i Åboland

Kårkullas styrelse valde på torsdagen enhetschefer till enheterna i Åboland.

Till enhetschef för Kimito arbetscenter, Café Sågbacken, Smålands boende och stödboende samt Fyndboden utnämndes Jenny Lindroos. Susanna Agge ansvarar för Saktis och Allehandan. Heidi Svahnström utnämndes till enhetschef för Fyrväpplingen, Gullvivan, Gläntan och Snäckan. Nora Vahalahti har ansvar för Triangeln och Tripp/Trapp.

Yvonne Aspeling valdes till enhetschef för Övervägens boende och stödboende. Till enhetschef för Skansvägens boende, Villa Käldinges boende och dagverksamhet utsågs Lotten Ackrén.

Enhetschef för Morrestorns lägenhetsboende och stödboende samt för Pjukala elevhem är Marjo Lepistö-Grönroos. Hilve Sandblom utsågs till enhetschef för Pargas arbetscenter, Annexet, Flätan och Troja ungdomsverkstad. Maria Vaskivuo är enhetschef vid Bäckåkersgårdens boende och stödboende.