Hoppa till huvudinnehåll

Partierna ser inga problem med frånvaron

Johanna Sandberg
SFP:s kontaktchef i Helsingfors Johanna Sandberg är nöjd med Astrid Thors arbete trots att hon ofta varit frånvarande. Johanna Sandberg Bild: YLE Anne Söderlund helsingforskrets

Inom SFP och De Gröna i Helsingfors ser man inga problem med att deras fullmäktigeledamöter Astrid Thors och Anni Sinnemäki hör till dem som har varit mest frånvarande under den gångna fullmäktigeperioden.

- Jag ser inget större problem med att Astrid hör till dem som ofta har varit frånvarande. Det är dessutom bara en liten del av arbetet som görs på fullmäktigemötena. Den största delen görs utanför mötestiden i korridorer och mejlkontakter, säger Sandberg.

Också De Grönas verksamhetsledare i Helsingfors, Outi Silfverberg anser att mötena bara utgör en liten del av fullmäktigearbetet.

- Alla som ställer upp för De gröna måste aktivera sig, men fullmäktigearbetet är bara en del. Därutöver görs mycket jobb i nämnderna och Anni Sinnemäki har varit aktiv i kultur- och biblioteksnämnden, säger Silfverberg.

Både Astrid Thors och Anni Sinnemäki ställer upp för omval i kommunalvalet om en månad.

Läs också: Vem har skolkat mest i fullmäktige?

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen