Hoppa till huvudinnehåll

Pixel: Dansk med omöjligt uppdrag?

Per Voetmann är nybliven direktör för Kulturkontakt Nord i Helsingfors. Han tillträder i en globaliserad tid när den nordiska idén ifrågasätts mer än någonsin. För Pixel berättar han om de gemensamma nordiska värden som trots allt förenar Finland med Skandinavien.

- Att få bo på Sveaborg, ett UNESCO-världsarv är också helt fantastiskt. En fästning som var svensk, blev rysk och nu är finsk, säger Voetman. Han tycker också att jyllänningar och finländare har en del likheter.

Milja Sarkolas uppsättning av ungdomsromanen I taket lyser stjärnorna har hel del beröringspunkter med Johanna Hackmans djupt personliga fotoutställning Du bor längs mig på Kuntsi i Vasa. Vi lär också känna den finlandssvenska målarinnan som helst ville vara ett träd.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje