Hoppa till huvudinnehåll

Nya vittnen i Järvilehto-rättegången hörs idag

Åklagare Antti Sundberg.
Nya bevis friar inte Järvilehto, säger åklagare Antti Sundberg Åklagare Antti Sundberg. Bild: YLE/Tove Virta järvilehto-rättegången,Ekenäs

I dag fortsätter hovrätten sin behandling av olyckan där den tidigare formel-1 föraren Jyrki Järvilehto skadades allvarligt och där hans vän omkom.

Rättegången inleddes i går i Ekenäs och då besökte hovrättens medlemmar olycksplatsen och garaget där resterna av båten bevaras.

Enligt Järvilehtos försvarsadvokat Jussi Savonen är det nu viktigast att koncentrera sig på vem som körde båten då olyckan inträffade.

- Det är irrelevant att försöka bevisa att Järvilehtos minnesförlust inte är äkta. Den är fullständigt naturlig med tanke på omständigheterna, anser Savonen.

Häradsåklagare Antti Sundberg tycker däremot inte att bevisföringen från försvarets sida hittills har varit överväldigande på något sätt.

- En del nya bevis förs nu fram i hovrätten men ingenting som skulle inverka på åklagarens uppfattning om det som hänt, säger Sundberg.

Idag fortsätter behandlingen av fallet i Åbo. Då hörs försvarets nya vittne Kari Alppivuori som är expert på trafikskador. Försvaret har kallat in ytterligare ett nytt vittne: en person som såg Järvilehto och hans vän då de körde båten under olyckskvällen.

Läs också