Hoppa till huvudinnehåll

Runebergs trädgård i Borgå får ansiktslyft

Nygamla växter vid Runebergs hem Bild: YLE/Eivor Lindholm fredrikas trädgård

Många växter som försvunnit från Runebergs hem och trädgård i Borgå har nu hittat hem tillbaka.

Borgå museum bad i somras Borgåborna berätta vad de vet om växternas öde och det har resulterat pioner, flox och trädgårdsnattviol. Jakten på gamla växter fortsätter, i trädgården saknas bla vit höstflox, mossflox och krypflox samt Mimi Wallgrens vita ros.

Kartläggningen av trädgården är klar. Den har gjorts av landskapsarkitekt och trädgårdsmästaren David Stokes och trädgårdsmästaren Aaja Peura. De gör nu upp skötselråd för både trädgården och rumväxterna i Runebergs hem Trädgården vid Runebergs hem ska återställas så gott det går i det skick den var på Fredrika Runebergs tid.

Det är meningen att trädgården vid Runebergs hem ska vara öppen för besökare hela nästa sommar.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland