Hoppa till huvudinnehåll

FBC Raseborg Knights fortsätter i cupen

FBC Raseborg Knights nya lojo.
FBC Raseborg Knights fortsätter i innebandycupen. FBC Raseborg Knights nya lojo. Bild: YLE/Monica Slotte fbc raseborg knights

FBC Raseborg Knights fortsätter till innebandycupens fjärde omgång. Raseborgsherrarna som spelar i division 2 slog ut division 1-klubben PPS från Borgå.

Matchen som spelades i Karis bollhall på söndagskvällen slutade 7-5 (0-1, 3-2, 4-2). Matchhjälte för hemmalaget var kanske målvakten Timo Ruokolainen eller segermålsskytten Niklas Malm. 6-5 målet kom i den tredjeperiodens tolfte (51.49) spelminut.
Edijs Hammers slog in Knights sista mål sex sekunder före slutet.

Raseborgslagets poängplockare i matchen mot PPS: Aki Korkiakoski 1+1, Teemu Manninen 1+1, William Johnsson 0+2, Andre Artzen 1+0, Edijs Hammers 1+0, Niklas Malm 1+0, Tuomo Manninen 1+0, Sampsa Stigell 1+0.

Ruokolainen parerade sammanlagt 27 (11+10+6) skott i Knights mål. PPS:s målvakt Reijo Serenius stod för 18 (4+10+4) skottparader. Gästernas bästa poängplockare var Joonas Föhr och Tomi Turunen som bägge stod för poängen 1+1.

Den fjärde omgången i den nationella innebandycupen för herrar spelas den 28.10.

I division 2 har Raseborgsklubben Knights inlett mycket bra. I den första matchen slog laget Hangöklubben HaHy på bortaplan med 4-2 och i sin andra match spelades Knights oavgjort 7-7 mot Helsingforslaget HYUS. Matchen som spelades i Karis bollhall slutade 7-7 efter förlängning.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland