Hoppa till huvudinnehåll

"Viktigt med förebyggande arbete"

Heta Välimäki
Heta Välimäki Heta Välimäki Bild: Yle heta välimäki

Rusmedelspolitiken väckte debatt på Finlands svenska socialdemokraters kongress i Lovisa på veckoslutet. Heta Välimäki som ställer upp som kandidat för FSD i Helsingfors höll ett anförande där hon bland annat lyfte fram behovet av ett förbud mot idealiserande alkoholreklam.

Välimäki underströk vikten av en förebyggande rusmedelspolitik i städerna och kommunerna.

- Trots att det är svåra tider får man inte spara på förebyggande arbete. Det är viktigt ur individens synpunkt, men också ur stadens synpunkt sparar man mycket i längden om man tar hand om människorna i tid.

Enligt Välimäki drabbas sådana människor som annars också har det svårt i livet ofta av alkoholproblem, vilket medför utmaningar.

- Vi borde ha sådana nätverk att alla nås.