Hoppa till huvudinnehåll

Klassisk tisdag i Radio Vega

Kaija Saariaho
Kaija Saariaho Bild: Maarit Kytöharju kaija saariaho

Tonsättaren Kaija Saariaho fyller 60 år och Amadeus firar med att låta några skandinaviska musiker berätta om sitt förhållande till hennes musik. Det blir också Musikväktarna med musik av bl.a. Gershwin och Dowland. Konserten bjuder på Johann Sebastian Bachs Italienska konsert.

Amadeus tisdag 16.10. kl.18.03:
Tonsättaren Kaija Saariaho fyller 60 år och Amadeus firar med att låta några skandinaviska musiker berätta om sitt förhållande till hennes musik. Amadeus bjuder också på historier om dirigenterna Georg Solti, Kurt Masur och Franz Welser-Möst, sprogramledare är Bertil Blom.

Musikväktarna kl.19.30 spelar lyssnarnas önskemusik och den här gången har bl.a. Gershwin och Dowland önskats. Kom gärna med förslag på vad du vill höra! Skicka ett mejl till musikvaktarna@yle.fi eller ring 0600 11 12 13 på tisdagskvällen. Programvärdar är Wivan Nygård-Fagerudd och Bertil Blom.

Konserten kl.21.10 är inspelad under Sibeliusdagarna i Lovisa i augusti och inleds med Johann Sebastian Bachs Italienska konsert.

Amadeus Webbplats
Musikväktarna Webbplats
Konserten Webbplats

Läs också

Musik