Hoppa till huvudinnehåll

Valdebatt från Korsnäs

Marja-Liisa Eklund och Anna-Lena Kronqvist
Marja-Liisa Eklund (SDP) och Anna-Lena Kronqvist (SFP) Marja-Liisa Eklund och Anna-Lena Kronqvist Bild: Yle/Malin Hulkki anna-lena kronqvist

Korsnäs är en liten kommun som klarar sig förhållandevis bra. Hur skall man se på sin framtid i kommunreformernas tid? Är det fortfarande självständighet man skall satsa på eller borde man börja se sig om efter en fusionspartner?

Barndagvården är också någonting kommunen satsat mycket på den senaste tiden. Med en takt på 25 födda barn per år är det stora investeringar som behövs. Hur skall kommunen klara sina utmaningar när det gäller både åldrande befolkning och många nya barn.

I debatten deltog Anna-Lena Kronqvist (SFP) och Marja-Liisa Eklund (SDP).

Läs också