Hoppa till huvudinnehåll

Gitarrmuseet i Lappträsk vill utvidga

Finlands enda gitarrmusé, vid utbildningscentralen i Lappträsk vill utvidga. Intresset för att låna ut sina gamla instrument till museet är så stort att utrymmet i Sjökulla gård inte längre räcker till.

Initiativtagaren till museet är civiltjänstcentralens utbildningsansvariga Staffan Malmström. Malmström har planer på kurser i gitarrreparation i museets utrymmen. Malmström talar också om gitarrkurser för allmänheten och spelningar i museets utrymmen.

Staffan Malmström planerar också utlåning av värdefullare gitarrer till unga lovande musiker. Det här skulle gagna både instrumenten och musikerna. Instrument mår inte bra av att hänga oanvända och många musiker har svårt att få pengar till dyrare instrument.

Gitarrmuseet i Lappträsk grundades i fjol och håller öppet tisdagar och torsdagar.

Carmela Walder besökte museet med Yle Östnylands ljudtekniker, musikern och gitarristen Stefan Paavola. Ta dig en titt på hur det ser ut i museet i Närbild i Yle Fem på söndag klockan 19.55.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland