Hoppa till huvudinnehåll

"Viktigt att invandrare röstar"

Val
Val Bild: Arja Lento röstsedel


Nästan alla partier ställer upp kandidater med utländsk bakgrund.

Fler Åbobor med utländsk bakgrund har rösträtt i det kommande kommunalvalet jämfört med valet för fyra år sedan. Den ökande mångkulturalismen syns också på valfältet och nästan samtliga partier i Åbo ställer upp kandidater med utländsk bakgrund.

Det är viktigt att invandrarnas röst blir hörd säger Parviz Lutfi som äger cafét Aida i köpcentret i Kråkkärret. Han är glad att många med utländsk bakgrund är uppställda och hoppas många invandrare tar sig till valbåset. Samtidigt är han orolig att de många kandidaterna ska göra att rösterna blir utspridda.

- Det skulle vara bättre om alla röster samlades till en eller två starka kandidater. Då har de en större chans att bli invalda, säger Lutfi.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland