Hoppa till huvudinnehåll

Kosmetikaffärerna i Borgå allt fler

Bild: Yle/Carmela Walder rouge

Antalet kosmetikaffärer är stort i Borgå centrum. Det är inte bara varuhus och större marketar som säljer smink utan också mindre kosmetikbutiker. Det nyaste tillskottet är Sokos Emotion som öppnade en affär på Västra Åstranden i våras.

Frågan lyder om kunderna räcker till för alla. I anrika kosmetikaffären Rouge vid Mannerheimgatan säger kosmetikansvariga Isa Myrtenblad att det har varit tyst i butiken den senaste tiden. Det samma gäller i den förstorade och förnyade kosmetikavdelningen vid Sokos i Lundi.

Rouge kostemikansvariga Isa Myrtenblad säger att tiden får visa om kunderna räcker till, men hon betvivlar att så blir fallet då det har varit så tyst på sistone. Folk sparar i ekonomiskt osäkra tider säger Myrtenblad.

Tillfrågade Borgåbor tror nog att kundunderlaget räcker till. "Alltid finns det folk som köper smink" sade en tillfrågad.