Hoppa till huvudinnehåll

Oplogade vägar stoppar skolbussen

Trafikmärke för skolelever
Trafikmärke för skolelever Bild: Yle/ Nora Engström märke

Det händer att skolbussarna i Borgå stoppas av oplogade vägar under vintern. Dessutom händer det att eleverna inte i tid får veta att bussen inte kommer fram.

Amelie Gustafsson från Lyceiparkens skola fick upprepade gånger förra vintern vänta förgäves på skolbussen. Hon står varje morgon och väntar på bussen vid Sondby-vägskälet där bussen ska vända. Och eftersom vändplatsen ofta är oplogad kommer bussen inte fram. Amelie Gustafsson säger att hon inte heller har fått veta att bussen inte är på väg.

Utbildningsdirektör Rikard Lindström säger att det här fallet är nytt för honom. Och han undrar vad det kan bero på att det har uppstått problem just på denhär vägsträckan. Lindström säger att det är meningen att bussbolagen ska meddela skolan eller bildningsbyrån att bussen inte kan ta sig fram och så kan man därifrån kontakta eleverna eller deras föräldrar.

Lindström säger att hala vägar är en vanligare orsak till att bussen inte kommer fram. Men varken oplogade vägar eller hala vägar är något större bekymmer, säger Lindström.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland